Kelas Intensif - Ibrah Hunting

Kelas Intensif - Ibrah Hunting

Mengambil peluang di bulan Ramadan, ia adalah waktu terbaik untuk kita mendalami dan menghayati Teknik Penulisan Ibrah.


PERHATIAN: Ini adalah INFO mengenai Kelas Penulisan Cerita Berimpak Tinggi, IBRAH HUNTING.

(ibrah = Moral/Pengajaran/Nilai)


Pernah tak, selama ni, kita selalu terfikir begini sewaktu menulis ayat iklan, ataupun menulis posting di FB?



  • Ala, tak retilah aku tulis stori bentuk pengajaran
  • Aduh, gaya bahasa aku ni macam 'mengajar-ajar' ke?
  • Alamak risaunya orang anggap kita acah-acah bagus
  • Eh, tak macam angkat diri sendiri (masuk bakul) ke ni?
  • Agak-agak, pembaca aku ada rasa kecil hati tak?
  • ....Tulis.... Isk, Padamlah. Rasa tak patut tulis lah benda ni.


Saya suka menggelar perasaan ini, sebagai...


Dilema Penulis Harapan Umat. 


Dah bertahun-tahun, kita tercari-cari cara menulis yang inspiring.

Dah ratus kali kita cuba menulis.

Dah berpuluh buku kita baca dan tiru.

Dah macam-macam guru kita belajar.


Tapi, kita masih tertanya-tanya. Macam mana ya nak tulis sesuatu yang terkesan di hati pembaca?


Paling kita bimbangkan..


Masa berlalu pantas. Usia menghimpit.


"Wahai Allah... Apakah tulisanku, layak jadi bekalan 'saham' untukku di sana nanti?" 


Sahabatku,


Sebetulnya, saya tak ada sebarang penawar pun, demi merawat segala Dilema Penulis Harapan Umat  tadi.


Kerana, kita sedar, kita takkan mampu mengubah hati pembaca kita pun. Kerana hanya Allah, Yang Maha Membolak-balikkan hati manusia.


Namun, saya telah temui satu 'kenikmatan' yang baru.


Yang menyebabkan cara dan teknik saya menulis sebuah cerita, jauh berbeza dari 10 tahun diri saya yang lampau.


Dan kali ini, tiba masanya, saya teringin kongsikan pada anda yang sedang membaca ini.


Kita sama-sama, patahkan satu per satu ketakutan tadi. Lalu, kita bersihkan jiwa kita yang lampau, dan menyemai benih percaya pada diri kita yang baru.


Mari, saya tunjukkan, bagaimana setiap kali saya memburu ibrah, untuk disuntik dalam setiap penulisan kita.


Melalui satu teknik menulis, yang boleh saya namakan sebagai IBRAH HUNTING


Melalui Ibrah Hunting, InsyaAllah, kita akan sama-sama


  • Menanam yakin diri akan bakat dan 'deria' yang kita ada selama ini
  • Mengubah cara pandang terhadap isu yang 'biasa', sebagai 'luar biasa'
  • Melatih minda kita melihat isu kontroversi dengan 'mata hati'
  • Menjejak ciri-ciri, atau nilai hidup yang tinggi dalam stori
  • Kumpulkan Follower Berkualiti Tinggi, dari tulisan kita yang mesra nurani


Dan, ULTIMATE RESULT dari Ibrah Hunting, tiada yang lain...


Hanyalah, doa.


Ya, kita menulis, hanyalah kerana mahu didoakan.


Selain kita hidup di muka bumi ini atas ehsan Allah Yang Maha Mengasihani, kita juga mahu didoakan oleh mereka yang kita tinggalkan dari dunia ini.


Bonusnya, skil ini akan buatkan anda menulis ayat-ayat iklan yang BERPENGARUH, lalu pelanggan tidak sabar-sabar ingin membeli dari anda.


Apa rahsianya?


"When you're hunting for Akhirat, Duniya will hunt for you."


Inilah pegangan kita, sebagai seorang Storyteller sejati.


Manusia, hanya membeli, dari orang yang mereka sukai.

Yang telah disentuh hatinya dengan tulisan kita yang bermula dari hati.


Salam perkenalan,


buat mereka yang mungkin belum mengenali saya.


   

Nama saya, Irfan, atau lebih dikenali dengan nama Al Irfan Jani.


Dan saya adalah Pengasas Stori Marketing, teknik penulisan ayat iklan (copywriting) dalam bentuk Storytelling, iaitu bercerita. 


Saya berpengalaman 10 tahun penulisan kreatif dan iklan, selain itu, pernah berkhidmat mengurus Stori & Konten di belakang Prof Dr. Muhaya (Motivasi), Shamsudin Kadir (Kewangan), Dr. Sahrulazmi Sidek (Sejarah Islam) dan beberapa potensi Tokoh yang mungkin anda belum / sudah kenali.



Selepas graduasi dari Jepun, saya bermula di dunia blogging, kemudian berkhidmat di bidang editorial dan penerbitan selama beberapa tahun.


Selain itu, saya juga pernah menuntut di bawah tunjuk ajar PIXAR, FINAS, Doug Stevenson, Andrew Cavanagh, Robert McKee, Ramlee Awang Murshid, dll.



Kini, saya aktif mendorong usahawan supaya mahir dalam Teknik Pemasaran Gaya Storytelling, melalui laman Stori Marketing dot com.




KELAS INTENSIF - IBRAH HUNTING


  • Batch Pertama:
    3 & 4 Jun 2017 (Sabtu & Ahad)
  • Batch Kedua:
    7 & 8 Jun 2017 (Rabu & Khamis)
  • Masa: 10.00 pagi - 3.00 Petang (setiap hari)
  • Lokasi: *Kajang
    *Lokasi spesifik hanya diberitahu kepada mereka yang telah lengkapkan borang di bawah sahaja.
  • Keperluan: *Laptop/ Smartphone. Alat Tulis.
  • Yuran: RM493.00 (harga asal), tapi teruskan bacaan ya untuk dapatkan promo ;)



Apa proses yang anda lalui selepas ini?


  • Latihan secara berkumpulan
  • Dalam kelas, prestasi dipantau secara individu
  • Follow-up personal 2 minggu
  • Ada group FB khas follow-up


Gunakan kupon di bawah, sementara masih valid:
Beruntunglah bagi mereka yang membacanya sehingga habis (yeay)...

3PESERTA
Potongan 30% untuk 3 peserta bersama

*Jika anda pernah join sebarang program/kuliah dari Tn. Al Irfan Jani, maka anda layak menyertai Geng Affiliate/Referral kami. Sila hubungi Tn. Irfan di FB jika anda salah seorang daripadanya. Anda boleh join event ini melalui link affiliate anda.


P/s: Judul kuliah ini tidak sesuai disiarkan secara online, kerana ia memerlukan perhatian penuh oleh peserta terhadap sesi kuliah sebenar dan latihan secara berdepan dengan tenaga pengajar.


Jika anda masih berkira-kira untuk menyertai acara ini, kami doakan anda dibanyakkan rezeki oleh Allah lagi diberkati. Semoga kita dapat bertemu nanti di acara yang seterusnya. Aminn.


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Seminar Ibrah Hunting - 3 & 4 Jun
10
Seminar Ibrah Hunting - 7 & 8 Jun
21
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

KAEDAH PEMBAYARAN

Perhatian! Sila pilih (dengan KLIK) kaedah pembayaran yang sesuai untuk anda di bawah.

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau
Untuk tujuan Follow-Up & Broadcast semata-mata. ;)

BUTIRAN PESERTA